< Tilbage

Med Winnie i mediemøllen07-02-2020 - 13:05

Torsdag mødtes Winnie Vestergaard med BT, der gerne ville lave en artikel om hende og hendes store udfordring med at gennemføre et K9 Biathlon på 12km som blind. 

I pinsen skal Winnie Vestergaard som den første blinde kvinde i Danmark gennemføre 12 km forhindringsløb med hund ved Virbac K9 Biathlon, som er en del af Arion Hundedage på Vilhelmsborg.  

 

Det ved de fleste nok allerede. Og medierne er vilde med det. Torsdag skulle Winnie interviewes af BT i Marienlundskoven i Kolding, og her var hunden.dk med.

 

Med sin sædvanlige tørre humor og umiddelbarhed tog Winnie Vestergaard hele oplevelsen i stiv arm. Jonas Beck Jensen, som skal være hendes støtteløber, var også med og de udnyttede interviewet til at få trænet lidt sammen. Heldigvis var journalisten fra BT også mødt op i løbetøj, da hun heller ikke slap for at motionere lidt.

 

Faktisk var det første gang Winnie og Jonas mødtes efter de havde været i Go’ Morgen Danmark, men det kunne man hverken mærke på menneskene eller hundene.

 

Winnie og Jonas er allerede kommet godt ind på hinanden, og de supplerer hinanden godt. Jonas giver hele tiden Winnie små råd, og Winnie er god til at spørge ind til tingene. Dog må hun indrømme, at der er en ting, hun skal blive bedre til inden løbet i pinsen.

 

– Jeg skal måske lige lære at blive bedre til at høre efter, hvad Jonas siger, griner hun.

 

Hundene har allerede fået opbygget et venskab, og da Jonas efter en times tid sætter sin hund i bilen, er det tydeligt, at Winnies Data savner sin nye ven. Det er ret rørende at se.

 

Marienlundskoven er en perfekt kulisse til træningen og interviewet. Skoven er et flittigt brugt gåtursområde i Kolding, og de mange, der kommer forbi, får da også lidt af en oplevelse.

 

 

For hvad laver en militærmand med en gøende hund, som nogle gange sidder i en trillebør, sammen med en kvinde, hvis hvide Virbac t-shirt matcher pelsen på hendes hvide schweiziske hyrdehund ude midt i en skov, mens der filmes, tages billeder og noteres?

 

Det er der mange, der gerne vil vide. Og da de hører historien om Winnie, lyder det prompte:

– Er det så dig, der var i Go’ Morgen Danmark? Og når Winnie svarer bekræftende på spørgsmålet, får hun lige at vide, at hun er mega sej.

 

Det er tydeligt, at Winnie har fået fans, og det er da også ganske fortjent.

 

Efter et par timer med diverse løbe- og klatreøvelser, fotograferinger og interviews kan Winnie Vestergaard igen sætte sig ind til sin hjælper i bilen og drage retur mod sit hjem på Fyn.

Hun er udmattet og træt, men det gør hende ikke så meget. For hun synes, det er sjovt.

 

– Det handler jo bare om at springe ud i det, og skulle jeg falde et par gange, så sker der nok ikke noget ved det. Bare der ikke sker noget med min hund. Det er det vigtigste, siger hun og sender et træt men lykkeligt smil, inden bilen vender vestpå til en velfortjent ”slappe-af-eftermiddag”

 

//Hunden.dk - Bjarke Kirkegaard Nielsen

< Tilbage