Seneste nyt...

18. februar 2015 - Kalenderen opdateret for resten af året

16. februar 2015 - Terminsprøver på Vilhelmsborg

Dansk Rideforbund afholder terminsprøver for træner- og beriderelever mandag den 16. februar 2015

5. januar 2015 - Telefonopkald til Driftsaktieselskabets kontor 8693 7245

Pga. flytning kan der være midlertidige problemer med telefonopkald til 8693 7245. Disse forventes løst senest 12. januar.

I mellemtiden kan Driftsaktieselskabets administration kontaktes via mail hag@vilhelmsborg.dk eller ring på telefon 2013 6672.

På forhånd tak

22. december 2014 - Pressemeddelelse

Vilhelmsborgs HovedbygningVilhelmsborgs HovedbygningKræfterne samles på Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg

Driftsselskabet Vilhelmsborg A/S (DAV) styrker samarbejdet om og på Vilhelmsborg som det samlende fælles hestecenter for avl-sport-uddannelse i Danmark.

DAV`s målsætning er at fastholde og udvikle Vilhelmsborg med moderne og tidssvarende faciliteter der genererer øget aktivitet for sporten og events.

DAV forventer en fremtidssikret lejeaftale med Aarhus kommune i 2015, som økonomisk kan åbne op for realisering af ovennævnte målsætning.

DAV har derfor ønsket at omorganisere og rationalisere sin daglige ledelse og administrative funktioner ved at outsource disse til Dansk Varmblod, som har domicil og administration på Vilhelmsborg. DAV kan herved nedbringe driftsomkostningerne væsentlig og fremover opnå en bæredygtig drift.
Begge parter forventer en mærkbar synenergieffekt med bedre servicering/ kommunikation til vore kunder, effektiv markedsføring, sponsorpleje/ reklamering udover en mere slagkraftig fælles organisation til udvikling af faciliteterne.

I forbindelse med aftalen pr 1. januar 2015 fratræder direktør Jens Kronborg efter 4 år på posten. Ny direktør er sekretariatschef hos Dansk Varmblod Casper Cassøe Krüth.
Heidi Gautschi fortsætter sin sekretariatsfunktion med ansættelse hos DV. Pedelfunktionen og medarbejdere er fortsat i regi hos DAV, med reference til Direktøren.

Den organisatoriske struktur med Foreningen Vilhelmsborg som 100 % aktiebesidder og Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg A/S som driftsansvarlig er uændret.

Med venlig hilsen
Ole Christensen formand for DAV & Jan Pedersen formand for DV

6. oktober 2014 - Overnatningsmuligheder under årets Christmas Show stævner.

Vi får i øjeblikket rigtigt mange henvendelser, om det er muligt at booke værelser på Vilhelmsborg i forbindelse med Christmas Show/Baltic Cup indendørs stævnerne i slut november/start december... Det er det IKKE, da alle Vilhelmsborgs værelser er optagede af dommere, officials og hjælpere ved stævnerne.

Vi har i stedet forhåndsreserveret et antal værelser på Odder Park Hotel og Hotel Marselis i alle tre stævneweekender (Warm Up, Baltic Cup og Danish Christmas Show). Henvendelse vedrørende hotelværelser kan ske til kontoret på mail hag@vilhelmsborg.dk eller på telefon 8693 7245.
Først til mølle...

22. juni 2014 - 50 års Jubilæumsjagt i Jydsk Jagtrideklub

Lørdag d. 22. juni 2014 afholdt Jydsk Jagtrideklub en jagt med start og afslutning fra Vilhelmsborgs Hovedbygning.

Anledningen var klubbens 50 års Jubilæum, og der var flot tilslutning til jagten af næsten 60 rødklædte ekvipager fra hele landet.

Vilhelmsborg ønsker Jydsk Jagtrideklub tillykke med 50 års jubilæet!

Et par fotos fra jagtens start ved Vilhelmsborg kan ses herunder, venligst udlånt af fotograferne, Britt Menne og Kathrine Frosted.

Et større fotogalleri fra jagten følger snarest.
Jagtfeltet på vej til starten ved Vilhelmsborgs HovedbygningJagtfeltet på vej til starten ved Vilhelmsborgs HovedbygningFeltet foran HovedbygningenFeltet foran Hovedbygningen

23. juni 2014 - Skt. Hans Aften på Vilhelmsborg

SKT. HANS AFTEN!

Grillen er tændt og klar ved Den Gl. Smedje kl. 19.00.
Medbring selv kød til grillen, tilbehør, service og drikkevarer.

Vi tænder bålet på bakken bag stævnestaldene kl. 21.30.
Alle er selvfølgelig velkomne!!!

Det er stadig ikke endeligt afklaret, hvem der skal stå for årets tur til Bloksbjerg, så hvis din kost ellers er nyserviceret og flyveklar, så medbring den endelig...

3. februar 2014 - Tillykke til de nye Danmarksmestre!

Danmarksmester Martin Neergaard/Little Rock - foto: pernillekirstine.dkDanmarksmester Martin Neergaard/Little Rock - foto: pernillekirstine.dkSå er de nye Danmarksmestre i Springning indendørs netop kåret i den forgangne weekend!

Tillykke til:

Seniorer: Martin Neergaard/Little Rock
Ungrytter: Emil Hallundbæk/Catoki
Juniorer: Camilla Vincents/Frutrillo VDR

3. november 2013 - Hubertusjagt på Vilhelmsborg

VelkomstVelkomstMange tilskuere...Mange tilskuere...Feltet inden opløbet...Feltet inden opløbet...Afslutning - foto på vej...

16. oktober 2013 - Europæisk Hjertestarterdag

Vilhelmsborg er med i Hjertestarter-netværket og vil derfor gerne gøre opmærksom på den 16. oktober 2013, som er europæisk Hjertestarterdag.
I Danmark arrangeres dagen af TrygFonden og Dansk Råd for Genoplivning, som står bag en lang række aktiviteter i hele landet, som sætter fokus på, at danskerne skal lære at redde liv.

Du får i den forbindelse blandt andet mulighed for at deltage i åbent hus-arrangementer med læringssessioner i hjertelungeredning og brug af hjertestarter samt en konkurrence om at finde hjertestartere, der ikke er registreret på hjertestarter.dk.

I Danmark er der hvert år 3.500 personer, som falder om med et hjertestop uden for hospital. Deres chance for at overleve afhænger af, at der er mennesker til stede, som kan og tør yde livreddende førstehjælp. I dag overlever cirka 10 procent et hjertestop uden for hospital i Danmark.

Hvis flere danskere lærer at redde liv, kan endnu flere liv reddes.

Hjertestarterdagen skal skabe opmærksomhed blandt danskerne om vigtigheden af at kunne træde til med hjælp, hvis en person falder om med hjertestop. Dagen skal samtidig få flere danskere til at lære hjertelungeredning (HLR) og bruge en hjertestarter (AED), så der er flere, som fremover overlever hjertestop uden for hospital i Danmark.

Du kan læse mere om dagen og se hvilke arrangementer, der er i nærheden af dig på www.hjertestarterdagen.dk.

12. oktober 2013 - XTREME Mandehørm på Vilhelmsborg...

12 km terrænløb - KUN for mænd...12 km terrænløb - KUN for mænd...Lørdag den 12. oktober løber et vældigt arrangement i bogstaveligste forstand af stabelen.

Det drejer sig om et løb - KUN for mænd - Extreme Mandehørm - som er 12 km med et utal af forhindringer undervejs.
Det foregår kl. 14-17 men allerede fra middagstid vil der være aktiviteter på området i form af opvarmning, klargøring og underholdning.

Se mere information her

11. september 2013 - Efterår på Vilhelmsborg.

Begyndende efterår på VilhelmsborgBegyndende efterår på VilhelmsborgSelvom sommeren nu er ovre, og et af årets store arrangementer, nemlig DV's Eliteskue med tilhørende Landsstævne i både dressur og springning netop er overstået, så er der også her i efteråret masser af aktivitet på Det Nationale Hestesportscenter.

Den kommende søndag d. 15/9 afholder DRF Talentsamling for juniorer i dressur, og lørdagen efter d. 21/9 afholder Videncentret Hest/Landscentret årets fælles materialprøve på tværs af hesteracer.

D. 28/9 afholder AAR stævne for elevskolens ryttere- se Aarhus Rideklubs hjemmeside her

D. 6. oktober er der igen DRF Talentsamling, denne gang for ponydressur rytterne.

D. 12 oktober overtages Vilhelmsborg for en dag af de tobenede: Her afholdes nemlig ekstrem mandeløbet "Xtreme Mandehørm", et ca. 12 km terrænløb kun for mænd og med indlagte forhindringer, der afvikles på Vilhelmsborg og i de omkringliggende skove. Dagen afsluttes i Opvisningshallen med fest for de 1200-1400 deltagende.

I efterårsferien fra d. 14.-19/10 afvikler AAR ridelejr, og d. 23/10 indsynes en ny flok DV hopper til Stationsafprøvning.

Oktober måneds arrangementer afsluttes d. 26/10 med DV Region 5's Egnethedstest i dressur, og med Ryttermærkeprøve III d. 27/10 i regi af Aarhus Rideklub.

Mere om flere af de ovenfor nævnte arrangementer følger her på siden, når vi nærmer os disse.

Sommerens aktiviteter...

Efter nogle hektiske uger med EM for sportsarabere, kåring i Welsh-foreningen, DM for pony i dressur samt DV Region 5's kåringer og følskue, er der stadig masser af aktiviteter på og omkring Vilhelmsborg.

I den kommende weekend afholder Fjordheste-foreningen kåring af hingste i Opvisningshallen og på Østanlægget afholder islandshesteforeningen Toppur et junior-/ungrytterstævne.

Link til Fjordhesten Danmark

Link til Toppur

August rundes af med Aarhus Rideklubs afholdelse af Aarhusmesteskaber i dressur, samt distriktsmesterskaber for junior-/ungryttere.

Link til Aarhus Rideklub

Læg vejen forbi og se de dygtige ryttere og smukke heste og/eller gå en tur i de dejlige omgivelser...

28. juni 2013 - SÅ ER DET DRF LANDSFINALE-TID!!

Og så til hest.....Og så til hest.....Her i weekenden afvikles DRF's årlige Landsfinaler for bredden.
Vilhelmsborg indtages igen af over 1000 glade campister, som sammen med mere end 350 heste og ponyer fordelt på 75 klubhold fra hele landet dyster i breddedisciplinerne. Landsfinalerne åbnes med indmarch lørdag kl. 9.00, og afsluttes med fælles præmieoverrækkelse for alle deltagere på Vilhelmsborgs gamle gårdsplads søndag kl. 16.00.

Lørdag aften kl. 20.30 afvikles det store SHOW i Vilhelmsborgs Opvisningshal. GRATIS adgang for alle hele weekenden, også til showet.
Se mere info her

Søndag den 23. juni 2013 - Skt. Hans på Vilhelmsborg

HVOR: ved den Gamle Smedje på Vilhelmsborg

HVORNÅR: Vi tænder GRILL’EN kl. 18.30 og BÅLET ca. kl. 22.00

I medbringer selv MAD, DRIKKEVARER, TALLERKNER, BESTIK mv.

Vi håber at I alle vil være med til hygge denne aften !

Mange hilsner fra
Anette Fritsche & Jens Kronborg

Tilmeld venligst på tlf 51 57 69 72

10. juni 2013 - Juni/juli måneds arrangementer på Vilhelmsborg

foto: DRFfoto: DRFOgså den kommende sommertid byder på travlhed på Det Nationale Hestesportscenter:

I juni måned er der d. 17-18. eksamen for træner- og beriderelever i regi af DRF og DR-IF, d. 22. juni afholder Islandshesteklubben Toppur et én dages stævne på den nyrenoverede ovalbane, mens den sidste weekend i måneden (28-30/6) byder på de traditionsrige DRF Landsfinaler med omkring 350 heste/ponyer og 1000 tobende deltagere indkvarterede på stedet.
Læs mere om Landsfinalerne på disses egen hjemmeside, www.landsfinaler.dk.

I starten af juli måned overtager den lokale rideklub, AAR med deres sommerridelejr, der straks efter følges op af endnu en ridelejr, denne gang i regi af Ung i DV Region 5. Se mere her.

Endelig er der i den sidste weekend i juli, 26-28/7, internationalt mesterskab på Vilhelmsborg, nemlig Europamesterskaber for sportsarabere. Her dyster mange smukke repræsentanter for verdens ældste hesterace om medaljer i mange forskellige discipliner, og der forventes deltagelse af omkring 150 ekvipager fra mange europæiske lande. Mere info om disse mesterskaber findes på www.dsah.dk.

10. april 2013 - TV debat om Vilhelmsborgs fremtid...

Se indslag i TV2 Østjylland - Ud Med Sproget fra den 9. april, hvor Jens Kronborg deltager i debat vedr. Aarhus Kommunes overvejelser om salg af Vilhelmsborg - klik her

5. april 2013 - I næste uge: Efterkåring af hingste og Træningssamling

Den 11. april afholder Dansk Varmblod efterkåring af hingste. Se mere information på www.varmblod.dk.

Den 13. april afholder Dansk Rideforbund træningssamling (dressur) for ponyryttere. Nærmere info kan fåes ved henvendelse til Dansk Rideforbund.18. februar 2013 - Endnu en hotel-samarbejdsaftale til gavn for Vilhelmsborgs gæster...

Vilhelmsborg har lavet endnu en hotel-samarbejdsaftale, denne gang med Hotel Helnan Marselis i Aarhus. Den indebærer, at gæster, der ønsker at overnatte i nærheden af Vilhelmsborg, kan leje værelser med rabat ved bestilling via Vilhelmsborg. Se mere information i nedenstående fil.

Det betyder at Vilhelmsborg nu kan tilbyde rabat på overnatninger på såvel Odder Park Hotel som Hotel Helnan Marselis, når blot værelserne bestilles via Vilhelmsborg.

Kontakt vilhelmsborg@vilhelmsborg.dk eller ring på telefon 8693 7245.

Ophold på og i nærheden af Vilhelmsborg - klik her

3. november 2012 - Egnethedstest (dressur) DV Region 5

Lørdag den 3. november afholdes Egnethedstest i dressur på Vilhelmsborg.
Det er Dansk Varmblods Region 5, der står for arrangementet, som går ud på at teste 4-års DV-heste og deres evner i dressur.
Der vil desuden være møde på Vilhelmsborg for medlemmer af Ung i DV samme dag.
Se mere info her

26. september 2012 - Kursus med Cesar Lèrias mandag-onsdag i uge 40

Cesar under DVs Gallashow i Herning 2011Cesar under DVs Gallashow i Herning 2011Efter at vi i starten af år 2011 havde fornøjelsen af at lægge hus til en uges intensiv træning for den portugisiske træner, Cesar Lèrias, inden dennes succesfulde optræden som en af hovedaktørerne i DV's Gallashow under Hingstekåringen i Herning, kan vi nu byde på et gensyn i form af 3 dages kursus med Cesar i dagene mandag d. 1/10 til onsdag d. 3/10.

Foruden at være en gudsbenådet hestemand er Cesar også blevet en nær ven af mange af os på Vilhelmsborg, og vi glæder rigtig os meget til gensynet!

Mere info om Cesar, kurset, evt. ledige tider, osv. findes her på hans egen hjemmeside.

27. juli 2012 - EM Fest i Smedjen!

Det er efter dette års EM slået fast, at vi har nogle meget stærkt ridende ryttere i AAR, der har gjort det super flot til EM for ponyryttere og ungryttere i dressur.

Vi vil gerne fejre de flotte resultater fra Kristine, Victoria og Rikke, samt hylde deres dygtige trænere Hans Jørgen og Søren.

Vi inviterer derfor til EM grillfest i Smedjen på Vilhelmsborg på fredag den 27/7 kl. 18.30.

Menuen står på diverse fra grillen + tilbehør i form af ovnkartofler, salat & flütes.
Pris pr. person 75 kr. Du skal selv medbringe drikkevarer.

Tilmelding kan ske på opslag i stalden eller pr. mail til: llrj@falck.dk

Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at støtte op om pigerne, og der skal lyde et KÆMPE tillykke herfra.

Vel mødt!
Aarhus Rideklub & Vilhelmsborg

27. juni 2012 - Tid for årets DRF Landsfinaler

Fra tidligere års LandsfinalerFra tidligere års LandsfinalerSom optakt til skolesommerferien invaderes Vilhelmsborg fredag d. 29/6 om eftermiddagen af omkring 1000 glade mennesker og 350-400 heste/ponyer, som altid i anledning af Dansk Ride Forbunds Landsfinaler for bredden.

De mange startende klubhold ledsages af familier og heppekor, så der venter 3 dejlige dage med mange mennesker og masser af forskellige aktiviteter overalt på det Nationale Hestesportscenter.

Der er gratis adgang alle dage, også til det store show i Opvisningshallen lørdag aften!
Læs alt om Landsfinalerne på disses egen hjemmeside her.

20. juni 2012 - TILLYKKE til de nyuddannede trænere & beridere!

Så er årets træner- og beridereksamen vel overstået med resultatet 7 nyuddannede træner og 3 eksaminerede beridere!

Efter et par års fravær var eksamen igen henlagt her til Vilhelmsborg d. 18.-19. juni, og efter lidt startvanskeligheder pga. kraftige skybrud den første dag, der resulterede i, at vi måtte rykke hele arrangementet indendørs, lykkedes det alligevel at gennemføre efter den oprindelige tidsplan.

Særligt imponerende var det i år, at samtlige trænerelever ikke alene bestod deres eksamen, men også opnåede karakterer, der var høje nok til, at de alle kan fortsætte på endnu 2 års uddannelse frem mod titlen som eksamineret berider.

Der skal lyde et STORT TILLYKKE her fra Vilhelmsborg til alle de nyuddannede! (billeder herunder)
Nyuddannede beridere 2012:
Jeppe Houmann Petersen - Michelle Hvid - Mikael KetelsenNyuddannede beridere 2012:
Jeppe Houmann Petersen - Michelle Hvid - Mikael Ketelsen
Nyuddannede trænere 2012:
Dennis Kjær - Mette Sejbjerg Jensen - Johanne Vibe Petersen - Charlotte Kjær Jacobsen - Rita Skjørten Hansen - Kenneth Forsberg Damgaard - Karina KristiansenNyuddannede trænere 2012:
Dennis Kjær - Mette Sejbjerg Jensen - Johanne Vibe Petersen - Charlotte Kjær Jacobsen - Rita Skjørten Hansen - Kenneth Forsberg Damgaard - Karina Kristiansen

1. - 3. juni 2012 - Internationalt arabershow & DM for fuldblodsarabere

Plakat fuldblodsarabershow 2012Plakat fuldblodsarabershow 2012I weekenden d. 1. - 3. juni indtager fuldblodaraberne Vilhelmsborgs haller og baner.

Indendørs i Opvisningshallen skal der afholdes både nationalt og internationalt show med udpegning af de bedste heste i de forskellige aldersklasser, og med deltagelse af araberheste fra flere lande.
Højdepunkterne er nok søndagens internationale hingste- og best in showklasser, hvor de allerbedste kåres.

På udendørsanlægget afvikles dressur- og springklasser, også med finaler om søndagen i form af DM for fuldblodsaraber rideheste.

Entréen er GRATIS alle dage!!!

Ny barriere og lydisolering i Opvarmninghallen
Opsætning sker fra 7. maj og ca. 3 uger frem...

I perioden fra mandag den 7. maj og ca. 3 uger frem, vil der være begrænset adgang til Opvarmningshallen (Gul Hal) på Vilhelmsborg.
Barrieren vil blive udskiftet og der vil blive opsat lydisolerende plader på udvalgte flader.
Dette vil medvirke til at give Opvarmningshallen en bedre akustik og dermed mere attraktiv at bruge i forbindelse med undervisning og fremvisninger.
I praksis betyder det, at hallen er lukket i dagtimerne indtil kl. ca. 16. Håndværkerne vil rydde op hver dag, så AAR's Elevskole ikke bliver forhindret i at bruge hallen i perioden.

For flere oplysninger kan henvendelse ske til kontoret på 8693 7245.

UDSKUDT - NY DATO FØLGER - Kursus i medicinhåndtering

Nørlund Hesteklinik tilbyder kursus i medicinhåndtering lørdag den 21. april kl. 9 til ca. 17.
Det foregår i Undervisningslokalet i Inspektørboligen på Vilhelmsborg og er incl. forplejning.
Kurset indeholder både teori og praksis og der udstedes kursusbevis ved kursets afslutning.
Der udleveres endvidere en CD med kursusmateriale.
Tilmelding skal ske til Nørlund Hestehospital - se nedenstående fil

Bestil overnatning på hotel eller camping via Vilhelmsborg og få rabat på prisen...

Vilhelmsborg har lavet en samarbejdsaftale med Odder Parkhotel som indebærer, at gæster, der ønsker at overnatte i nærheden af Vilhelmsborg, kan leje værelser med rabat, når værelserne bestilles gennem Vilhelmsborg. Se mere information i nedenstående fil.

En lignende aftale er indgået med Odder Campingudlejning. Her kan - når der bestilles via Vilhelmsborg - bl.a. lejes 6-7 meter vogne med 5-6 sovepladser i hver, opstillede og indflytningsklare på pladsen. Pris: Kr. 2800,- inklusiv moms og strøm.

Kontakt vilhelmsborg@vilhelmsborg.dk eller ring på telefon 8693 7245.

Desuden har Vilhelmsborg 16 enkelt/dobbeltværelser med eget bad, toilet, tv, trådløst internet, kaffe/the, som lejes ud for hhv. Kr. 500/600 pr overnatning.
Henvendelse vedrørende værelser kan ske til hag@vilhelmsborg.dk eller på telefon 8693 7245.

Bedsteveninder er barske konkurrenter - og i avisen Aarhus Stiftstidende den 26/3-12

Et par 14-årige århusianske piger kæmper for hinanden - og Danmark. Og mod hinanden.

Se artikel fra Aarhus Stiftstidende her

Danmarks Civile Hundeførerforening afholder agility-stævne den 17-18. marts 2012

Glad hund i færd med agility
Foto: DCH-BladetGlad hund i færd med agility
Foto: DCH-Bladet
Kom og se de veltrænede hunde, når Danmarks Civile Hundeførerforening afholder agilitystævne på Vilhelmsborg i weekenden 17-18. marts 2012.

Der er opvarmning på Springanlægget ved Ponyvæddeløbsbanen og selve agilityklasserne foregår i Opvisningshallen.

Stævnetravlhed i Aarhus Rideklub...

Danmarksmester for Kat.I 2011 - Victoria E. Vallentin & NatalinaDanmarksmester for Kat.I 2011 - Victoria E. Vallentin & NatalinaAarhus Rideklub slog i den forgangne weekend (24-26. feb.) døre og porte op for et distriktsstævne i springning for heste.
Rigtigt mange benyttede sig af muligheden for at starte stævne i de dejlige faciliteter på Vilhelmsborg og konkurrenceklasserne startede allerede fredag formiddag kl. 10.00.

Stævnet afrundedes søndag med kåring af årets Århusmestre i springning i henholdsvis LB, LA og MB.
Se vinderne og de øvrige resultater på klubbens hjemmeside her: www.aarhus-rideklub.dk

I den kommende weekend (2-4. marts) er Aarhus Rideklub vært for et dressurlandsstævne for ponyer, og ved dette stævne afvikles blandt andet første afdeling af Ecco Cuppen med stort set hele den danske ponydressurelite til start og med Aarhus Rideklubs egne medaljevindere fra sidste års DM i spidsen.

Propositioner og tidsplan for stævnet findes ligeledes på klubbens egen hjemmeside.

2. - 5. Februar 2012 - Danish Derby CSI** International Showjumping

Fra CSI** stævnet i 2010Fra CSI** stævnet i 2010Kom til Danish Derby CSI** International Showjumping her på Vilhelmsborg i den kommende weekend!

Første klasse går i morgen, torsdag aften kl. 19.00.

Grand Prix Finaleklassen søndag eftermiddag er pointgivende til Rolex verdensranglisten!

Sidst, men ikke mindst: Rytterfest i teltet for alle både fredag og lørdag aften! :-)

Se mere om stævnet på dets egen hjemmeside

17. januar 2012 - Gratis foredrag om fodring

Aarhus Rideklub inviterer til foredrag med dyrlæge Anne Dorthe Broe, Produktkonsulent Hestefoder, fra Tjørnehøj Mølle/Equsana og dyrlæge Lene Norman Vad fra Nørlund Hestehospital.

Anne Dorthe Broe vil fortælle om det foder, vi bruger i stalden, hestens fordøjelse, dens behov for næringsstoffer og der vil være mulighed for at lave en individuel foderplan til din hest.

Lene Norman Vad vil komme med et indlæg om kolik, fordøjelsessygdomme og vigtigheden af tandpleje i forhold til en sund fordøjelse.

Foredraget foregår i kursuslokalet i Inspektørboligen på Vilhelmsborg (over Det Gamle Mejeri) tirsdag d. 17/1 kl. 19.00. Gratis adgang.

AAR sørger for vand, kaffe og kage og alle er velkomne.

Tilmelding på E-mail til: camillanielsen@stofanet.dk.

22. december 2011 - Jule- & Nytårshilsen fra Vilhelmsborg

Selene Finans Danish Christmas Show - Warm Up
23.-27. November 2011
Baltic Cup Finale 1.- 4. December 2011
Selene Finans Danish Christmas Show 6.- 11. december 2011

Foto: Danish Derby HorseshowsFoto: Danish Derby HorseshowsSå er årets absolut travleste indendørs stævnetid ovre med hele 3 ugers Christmas Show og Baltic Cup stævner afviklet i regi af Danish Derby Horse Shows.

Hele 6500 starter har været afviklet igennem de mange stævnedage, og ikke mindre end 1200 heste og ponyer har i perioden gæstet Det Nationale Hestesportscenter.
Det hele kulminerede lørdag aften med afviklingen af den store Selene Finans Grand Prix klasse med en hestetrailer til en værdi af 60.000,- kr. i 1. præmie, og efter en spændende omspringning stod det klart, at det i år var tyske Mike Patrick Leichle, der kunne spænde traileren bagpå som vinder af klassen, skarpt forfulgt af bl.a. unge Kaper H. Hansen og sidste års vinder, Torben Frandsen.

Resultater fra stævnerne kan ses her.

Eneste malurt i bægeret igennem de 3 uger var tabet af tyske Sören von Rönnes springhest, Cypriano, der i fredag aftens Mini Grand Prix klasse desværre faldt om på banen med en sprængt hovedpulsåre og måtte aflives på stedet af stævnets dyrlæge.

Vi føler med Sören og hans team over tabet af denne talentfulde hest!

11. november 2011 - "Generationsskifte" på Vilhelmsborg

Serviceafdelingen før og nu: Viggo Nielsen, Flemming Sørensen, Jesper Toftegaard, Ib Bjerregaard og Robert Sørensen
(Foto: Heidi Gautschi)Serviceafdelingen før og nu: Viggo Nielsen, Flemming Sørensen, Jesper Toftegaard, Ib Bjerregaard og Robert Sørensen
(Foto: Heidi Gautschi)
Den 11. november holdt vi afskedsreception for vore gode kolleger Jesper Toftegaard og Ib Bjerregaard Pedersen.
De går på efterløn og har en ny "arbejdsgiver" ventende på hjemmefronten.
Vi har dog lovet, at de altid kan komme forbi Vilhelmsborg, hvis de trænger til et hvil i ny og næ...
Samtidig bød vi også velkommen til vore nye kolleger Viggo Nielsen og Robert Sørensen, som startede henholdsvis 17. oktober og 1. november.
De er allerede faldet godt til og klarer opgaverne over al forventning.

Serviceafdelingen på Vilhelmsborg består af:
Viggo Nielsen, Flemming Sørensen og Robert Sørensen.

27. oktober 2011 - Veloverstået DV 35 dages test

Dancing Hit (foto: Højagergaard)Dancing Hit (foto: Højagergaard)Så er Dansk Varmblods 35 dages test af de nykårede, unge hingste vel overstået for i år under ledelse af træningsleder Bjarne Mark Jensen og berider Allan Bilgrav Christensen.

De 13 hingste blev alle fremvist velredne og i topform på dagen, og hele 7 af dem opnåede da også over de eftertragtede 800 point, der sikrer dem en endelig kåring i DV.

Årets prøve blev en helt særlig begivenhed for Hingstestation Højagergaard ved Bente & Jørgen Steen Jensen i Laurbjerg, idet de præsterede at levere vinderhingstene i begge discipliner, nemlig Chandler e. Casall i springdisciplinen og ERA Dancing Hit e. UNO Don Diego i dressurdisciplinen. Begge hingste leverede et super prøveresultat meget tæt på de 9,0 i gennemsnit.

De komplette resultater fra 35 dages testen kan ses her.

26. september 2011 - Distriktsmesterskab i pony-dressur for hold

Der var kamp til stregen og stor spænding under søndagens distriktsmesterskab i pony dressur for hold.
Vejret var helt fantastisk og flere hold havde medbragt super opbakning hjemmefra. Der var hygge og god stemning, både ved dressurbanerne og omkring sekrateriatsvognen.

Der var rigtig mange gode ponyer og ryttere til start. Victoria Vallentin leverede mesterskabets højeste procenter, mens Sandra Lyngø leverede mesterskabets næsthøjeste procenter. Thorsø svarede igen med Amalie Aidel, som leverede dagens tredje højeste procenter.

VINDERHOLDET FRA ÅRHUS RIDEKLUB:
Orchid's Helenae - Emilie Røy AAR 182.190
Haahr'S Ghibli - Victoria E. Vallentin AAR 217.500
Tovdal's Attention - Sandra Gottlieb Lyngø AAR 208.620
Nørlunds King Arthur - Katrine Alrøe AAR 206.200
Total procent: 814,510

ANDENPLADSEN gik til THORSØ RIDEKLUB:
Delmonte Du Bois - Sarah Hedegård Jensen THOR 201.570
Klaas Vaak - Thilde Laursen THOR 186.200
Østervangs Avanti - Sigrid Kortnum THOR 181.570
Diablo - Amalie B. Aidel THOR 206.560
Total procent: 775,900

En super spændende søndag, og stort tillykke til det vindende hold.

Begge billeder taget af: Pernille Kirstine Bjerregaard
Vinderholdet. Fra venstre: Orchid's Helenae - Emilie Røy  , Haahr'S Ghibli - Victoria E. Vallentin , Tovdal's Attention - Sandra Gottlieb Lyngø & Nørlunds King Arthur - Katrine AlrøeVinderholdet. Fra venstre: Orchid's Helenae - Emilie Røy , Haahr'S Ghibli - Victoria E. Vallentin , Tovdal's Attention - Sandra Gottlieb Lyngø & Nørlunds King Arthur - Katrine Alrøe2. pladsholdet. Fra venstre: Delmonte Du Bois - Sarah Hedegård Jensen , Klaas Vaak - Thilde Laursen , Østervangs Avanti - Sigrid Kortnum & Diablo - Amalie B. Aidel2. pladsholdet. Fra venstre: Delmonte Du Bois - Sarah Hedegård Jensen , Klaas Vaak - Thilde Laursen , Østervangs Avanti - Sigrid Kortnum & Diablo - Amalie B. Aidel

3. september 2011 - Cairn terriere på Vilhelmsborg

Stemningsbillede fra dagenStemningsbillede fra dagenDen 3. september afholdt Terrierklubben skue på plænen ved Vilhelmsborgs Hovedbygning.
Det var en dejlig dag for både to- og firebenede med dejligt vejr og skønne omgivelser.

29. august 2011 - Fotos fra Vilhelmsborgs 20 års Jubilæum

Så er vi klar med de første fotos fra vores festlige 20års Jubilæumsdag lørdag d. 20. august 2011.
Tak til alle de medvirkende for jeres bidrag til en rigtig dejlig og festlig dag!
Flere fotos følger, når disse er færdigredigerede...

22/8 2011 - DM Guld og Bronze til AAR & Vilhelmsborg!!!

Glade DM vindere, Victoria og KristineGlade DM vindere, Victoria og KristineEfter et veloverstået 20 års Jubilæumsarrangement i lørdags med rigtigt mange besøgende og et show i Opvisningshallen, der forløb virkelig fint, fik vi på Vilhelmsborg søndag d. 21/8 den måske allerbedste jubilæumsgave man kan ønske sig!

To af Aarhus Rideklubs & Vilhelmsborgs dygtige ponyryttere, Victoria E. Vallentin og Kristine Koch Bejtrup deltog i denne weekend i de Danske Mesterskaber i dressur for Kat. I ponyer, og resultatet efter søndagens DM finale var intet mindre end suverænt, nemlig:

GULD til Victoria og Natalina!
BRONZE til Kristine og Dornick Son!

Et KÆMPESTORT TILLYKKE til pigerne herfra! På Vilhelmsborg er vi meget stolte af at huse Danmarks absolut bedste ponyekvipager!!!

Medaljerne blev selvfølgelig fejret med champagne, sodavand, kage og flødeboller her på Vilhelmsborg allerede søndag aften, da pigerne og ponyerne kom hjem.

Mon ikke DRFs Ponydressurudvalg og landstræneren gør klogt i at lægge fremtidige landsholdssamlinger på Vilhelmsborg? Halvdelen af landsholdet kommer jo alligevel herfra! ;-)

Vilhelmsborgs 20 års Jubilæum fejres med bl.a. show i Opvisningshallen
Lørdag d. 20. august kl. 13.00 - Gratis adgang for hele familien!

Vilhelmsborgs flunkende nye Cheval Liberté hestetrailerVilhelmsborgs flunkende nye Cheval Liberté hestetrailerSÅ er det dagen før fejringen af Vilhelmsborgs nu 20 år som Danmarks Nationale Hestesportscenter, nærmere bestemt i morgen lørdag d. 20. august 2011.

Der er åbent for publikum på Vilhelmsborg allerede fra kl. 11.00, hvor bl.a. Hippologisk Arkiv og Dyrlægeklinikken holder åbent hus, Dansk Miniatureheste Forening afholder føl- og plagskue i Opvarmningshallen, der er ponyridning for børnene på gårdspladsen, og Jysk PonyVæddeløbsForening starter deres jubilæums løbsdag på ponybanen kl. 12.30.

Præcis kl. 13.00 starter det store hesteshow i Opvisningshallen, hvortil rigtigt mange hesteavlsforbund og mange andre, heriblandt også nuværende og tidligere Danmarksmestre og Verdensmestre, har meldt deres ankomst. Der vil blive lejlighed til at se både traditionel kür dressur, springning, kvadrilleridning, kørsel, klassisk dressur i lange liner, spansk tyrefægterridning, og meget mere. Desuden krydres showet med et par numre fra Vilhelmsborg Festspils netop afsluttede opførelse af musicalen ”My Fair Lady”.

I forbindelse med fejringen af 20 års Jubilæet har Vilhelmsborg allerede modtaget en jubilæumsgave fra én af de trofaste sponsorer, nemlig Nordea, i form af en donation fra Nordea-fonden på hele 20.000,- kr. Endvidere benyttes Jubilæet også til at introducere en helt ny sponsor på Vilhelmsborg, nemlig trailerfirmaet Cheval Liberté Danmark, der har sponsoreret en flunkende ny model Gold Grand Comfort hestetrailer til stedet – Og selvfølgelig leveret i Vilhelmsborgs dybrøde farve og med gyldent logo (se foto).

I dagens anledning har Vilhelmsborg ønsket, at så mange som muligt møder op og er med til at fejre dagen, så der er denne dag meddelt både gratis parkering og gratis adgang til showet for alle fremmødte!

Annonce med showprogram kan ses herunder(ændringer kan dog forekomme).

Vi håber, at rigtigt mange dukker op!

6. juli 2011 - Så nærmer tiden for VM i Mounted Games sig!

Foto fra et tidligere VM i Göteborg, SverigeFoto fra et tidligere VM i Göteborg, SverigeNu er det meget snart tid for intet mindre end et verdensmesterskab på Vilhelmsborgs arealer.

Allerede i morgen, torsdag d. 7/7, ankommer de første stævneansvarlige fra Mounted Games Association DK til Det Nationale Hestesportscenter og begynder sammen med Vilhelmsborgs eget personale at gøre stedet klar til de tilrejsende ponyer og ryttere fra 15 nationer, samt de mange hundrede medrejsende supportere, der også skal bo i lejren på Vilhelmsborg og bespises på stedet.

Det store rykind af de ca. 90 ekvipager og de mange supportere fra hele verden starter for alvor på mandag d. 11/7, og derfra trænes der så på VMs baneanlæg frem til konkurrencestart om fredagen.

Selve VM konkurrencerne afvikles fra d. 15. - 17. juli med finaler på sidstedagen, og der er alle dage gratis adgang for publikum.

Se, hvilke nationshold, der deltager, læs mere om disciplinen Mounted Games, samt meget mere på VM's officielle hjemmeside.


21. juni 2011 - Sankt Hans aften på Vilhelmsborg

SANKT HANS AFTEN PÅ VILHELMSBORG
- på torsdag d. 23. juni.

Vi tænder bålet på bakken sydvest for stævnestaldene præcis kl. 22.00.

Inden da vil der være mulighed for hygge/spisning sammen med Landsfinalehjælperne ved Smedjen fra kl. 19.00.
Grillen er tændt – Medbring selv mad og drikkevarer.

14. juni 2011 - Tillykke til de nye Aarhusmestre i dressur!

Vinder af LA5 finalen: Katrine Lund Olesen/Best ManVinder af LA5 finalen: Katrine Lund Olesen/Best ManSå er pinsens distriktsstævne med Aarhusmesterskaber i dressur vel overstået, og her fra Vilhelmsborg skal der lyde et stort tillykke til de nykårede Aarhus mestre:

Mester i LA3 blev Susanne Schmidt Jensen på Poulin’s Don Shuan e. Verdi, som opnåede 72,069 %.

I LA5 heste blev vinderen Katrine Lund Olesen på Best Man e. Bernstein, ekvipagen scorede hele 77 %, og lå et godt stykke fra andenpladsen, der fik 74,667 %.

Aarhusmester for MB3 blev Jens Østergaard på Hushnow Firfod e. Zardin Firfod, som fik 69 %.

Vinderen af Prix St. George blev Hannah Hurvenes Clarke på Justine O’Connor, som opnåede 72,105 %.

Samtlige resultater fra stævnet kan ses her.6. juni 2011 - Internationale sejre og placeringer til Vilhelmsborg-ryttere!

Et KÆMPESTORT TILLYKKE fra Vilhelmsborg til vores seje ponypiger Kristine Koch Bejtrup/Dornick Son og Victoria E. Vallentin/Natalina, der i den netop overståede weekend har haft deres internationale debut i Compiegne i Frankrig!

Pigernes resultater har været intet mindre end FANTASTISKE!!!

Fredag: Kristine nr. 3 og Victoria nr. 5
Lørdag: Victoria nr. 1 og Kristine nr. 6
Kürfinale søndag: Victoria nr. 1 med 75,3 % og Kristine nr. 2 med 73, 3 %

Bedre kan det simpelthen ikke gøres, og vi er stolte af at have så dygtige, unge ryttere her på Vilhelmsborg!


Kristine Koch Bejtrup/Dornick SonKristine Koch Bejtrup/Dornick SonVictoria E. Vallentin/NatalinaVictoria E. Vallentin/Natalina

16. maj 2011 - Stor succés for Vilhelmsborg-ryttere i weekenden!

Victoria E. Vallentin & Natalina (foto: Tina Zaber)Victoria E. Vallentin & Natalina (foto: Tina Zaber)Ved weekendens Landsstævne på Broholm med Ecco Cup kvalifikation har Vilhelmsborg/Aarhus Rideklub haft flere ryttere til start med absolutte topplaceringer til følge!

I klassen for Kat. I ponyerne demonstrerede Victoria E. Vallentin og Natalina overlegent, hvem der for øjeblikket er landets førende ponyekvipage:
Sejre i PRM om lørdagen med 75,26 % og i søndagens FEI Pony Kür med 74,83 % sikrede også ekvipagen en knusende sikker samlet sejr i weekendens kvalifikation, og dermed også en klar, foreløbig 1. plads i årets Ecco Cup turnering med maksimumpoint, da ekvipagen jo også vandt det første kvalifikationsstævne i Herning for en måned siden.

Det bliver spændende at følge Victoria og Natalina til deres internationale stævnedebut i Frankrig her i maj, og, ikke mindst, til årets DM i august!

Også Kristine Koch Bejtrup markerede sig særdeles positivt i den forgangne weekend.
Med sejr i fredagens PRT og placeringer som nr. 4 i PRM og 5 i kür ligner også Kristine og Dornick Son en sikker Ecco Cup finaledeltager og endnu en ekvipage for fremtiden.

Værd at bemærke er, at begge ryttere er årgang 1997 og med altså hele 3 sæsoner som ponyryttere endnu - Hvad kan det ikke blive til?

Med sådanne talenter i stalden her på det Nationale Hestesportscenter glæder vi os i hvert fald til stævnerne fremover!

12. maj 2011 - Kort nyt fra Generalforsamling i DAV onsdag d. 11. maj 2011

Gårsdagens generalforsamling i Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg er nu overstået i god ro og orden med deltagelse af Foreningen Vilhelmsborgs bestyrelse samt en pæn del af aktionærerne.

Under dirigent Jan Pedersens kyndige ledelse blev såvel formandens beretning som årsregnskabet 2010 godkendt, ligesom der var genvalg uden modkandidater til både bestyrelsen, bestående af Stephen Bege Knudsen, Hans Marius Jørgensen og Ole Christensen, samt til selskabets revisor, Svend Aage Jensen fra firmaet Kvist & Jensen.

Årets overskud på 91.531,- kr. blev besluttet hensat til driften. Dette, i forhold til de to foregående års, mere begrænsede resultat blev af ledelse og revisor forklaret med store udgifter til istandsættelser på Det Nationale Hestesportscenter i 2010, og forsamlingen havde da også fuld forståelse for dette. Bl.a. er der lagt helt nyt tag på den store stævnestald, ligesom værelsesbygninger og logerne i Opvisningshallen er nyrenoverede.

Bestyrelsens forslag til ændringer af lovene blev ligeledes vedtaget, så det nu er enklere både at indkalde til, samt at fremsætte forslag til kommende generalforsamlinger.

Under punktet "Eventuelt" fik de to nye, kommunalt udpegede medlemmer af Foreningen Vilhelmsborg bestyrelse, Rita Danielsen og Charlotte Trap Hansen lejlighed til at præsentere sig selv, og disse lovede at arbejde både aktivt og positivt for en fortsat udvikling af Vilhelmsborg.

Dagen afsluttedes med en dejlig buffet fra restaurant Det Gamle Mejeri, samt en fremvisning af det arbejde, som arkitekt Tina Zaber igennem de sidste måneder har udført for Vilhelmsborg med henblik på en ny lokalplanlægning for området.
Også dette arbejde, der er en videreudvikling af tidligere års visionsplaner og helt nødvendigt i forhold til fremtidige udfoldelsesmuligheder, blev særdeles vel modtaget af forsamlingen.

Et egentligt referat af generalforsamlingen vil blive offentliggjort her på siden, så snart dette er renskrevet og godkendt af dirigenten.Onsdag d. 11. maj kl. 17.00 i Husarstuen er der indkaldt til den årlige generalforsamling i Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg med deltagelse af selskabets aktionærer.

Generalforsamlingen indledes med en kort velkomst ved formand Stephen Bege Knudsen.

Dagsorden for generalforsamlingen ifølge vedtægterne:

1. Valg af dirigent
2. Bestyrelsens beretning om virksomheden i det forløbne år.
3. Fremlæggelse af årsregnskab med revisionspåtegning samt årsberetning til godkendelse.
4. Beslutning om fordeling af overskud eller dækning af tab i henhold til det godkendte årsregnskab.
5. Valg af bestyrelse
6. Valg af revisor
7. Eventuelle forslag fra bestyrelsen eller aktionærerne.

Såvel årsrapporten for 2010 som bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer ligger til gennemsyn på DAVs kontor fra dags dato.

18. april 2011 - Resultater fra AAR Landsstævnet i ponydressur.

Stemningsfoto fra fredagens PRI-klasse for I'er ponyerStemningsfoto fra fredagens PRI-klasse for I'er ponyerÅrhus Rideklub afholdt her i den forgangne weekend landsstævne i ponydressur med afholdelse af Eldorado Stilcup.

Efter idé af ponylandstræner Vibeke Degn var der udskrevet to stilcups for de mindst rutinerede ekvipager. Ideen er at skabe fokus på vigtigheden af rytterens korrekte opstilling og korrekte indvirken på ponyen.

Klasserne gik i LA6/PRI og LA3/LA4, og rytterne blev bedømt i det ordinære ridt af to dommere. Stilkaraktererne blev givet i samarbejde af en berider/træner og en dommer imellem. Stilkarakteren havde ingen indflydelse på klassens resultat, idet der blev givet en særskilt præmie til den samlede vinder af stilcuppen i de to klasser.

I Eldorado Stil Cup for kat. III blev søndagens vinder Ida Toftegaard Petersen og Black-Beauty foran Emilie Bryde Thrane og Lyngvejens Favorit, mens Amalie Brandstrup og Starly blev 3´er. For kat. I og II blev vinderen Signe Munkesø Thøgersen og Hedemand´s Aurora foran Malene Aborg og Westerhuis Jorik, mens Pernille Lyngemark og Altenahr Hovgård blev 3´er.

Ellers blev stævnet i høj grad domineret af de lokale ryttere fra Aarhus Rideklub, hvor især Victoria E. Vallentin gjorde sig særdeles bemærket ved at vinde samtlige de klasser, hun startede i, og desuden ride henholdsvis en 2., en 3. og en 4. plads hjem med sin anden pony i de samme klasser.

I stævnets højeste klasse, søndagens Lindberg Optik PRM for kat. I var de lokale ryttere helt suveræne, idet de besatte både 1.,2., 3., 4., og 6. pladsen i det skarpe felt.
Vinder af klassen blev Victoria E. Vallentin og Natalina foran klubkammeraterne Kristine Koch Bejtrup og Dornick-Son, Philip Lindberg og Brooklands Moonwalker, mens Victoria E. Vallentin igen blev 4´er på Bell, og Philip Lindberg og Vermont fik 6. pladsen.
For kat. II satte Sille Engermann sig tungt på placeringerne ved at blive både nr. 1 og 2 på henholdsvis Lasco og Milan A.M., mens Kirstine Juel Månsson og Simon blev 3´er.

Samtlige resultater fra stævnet kan ses her.4. april 2011 - Resultater fra weekendens Baltic Cup.

Foto: Baltic Cup 2010Foto: Baltic Cup 2010Så er det første af årets stævner i Baltic Cup turneringen sæson 2011 afviklet - der venter endnu 2 kvalifikationsstævner i henholdsvis Norge og Sverige, inden det igen går løs på Vilhelmsborg d. 2. - 4. december med årets store finale.
Baltic Cup er Nordens største og mest prestigefyldte springcup for både ponyryttere og juniorer. Traditionen tro konkurrerer rytterne over 4 afdelinger om det gennemgående trophy.
Resultaterne af årets første stævne, afholdt af Danish Derby, kan ses her.

14. marts 2011 - DV hingstene til 10-dages test indsynet

Foto: WiegaardenFoto: Wiegaarden
Straks efter Hingstekåringens afslutning søndag blev de første hingste transporteret til Vilhelmsborg, hvor der mandag d. 14/3 kl. 10-12 var indsyning til den 10 dages brugstest.

Testen er en betingelse for, at de nykårede hingste kan indgå i avlsarbejdet allerede i denne bedækningssæson 2011, og hovedparten af disse, nemlig 16 stk, blev mandag indsynet med henblik på denne korte brugstest.

Testen skal afklare om hingstene kan rides, og om de i øvrigt er i besiddelse af et fornuftigt temperament og fri for diverse staldunoder.

Selv efter 5 hårde dage i Herning gav langt de fleste hingste indtryk af at have overskud til at vise både gålyst og ridelighed ved indsyningen. Dog blev der, da lyset blev slukket i hingstestalden mandag eftermiddag, meget hurtigt meget stille... Samtlige hingste fik sig nemlig en ordentlig eftermiddagslur!

Afslutningen på 10 dages testen finder sted på næste onsdag d. 23. marts fra kl. 9.00 i Opvisningshallen. Alle er velkomne og Café Vilhelmsborg holder åbent under hele arrangementet.

11. marts 2011 - Danmarks største Hundeagility stævne i weekenden

Logo DCH-RisskovLogo DCH-RisskovI weekenden d. 12.- 13. marts viger hestene pladsen i Vilhelmsborgs opvisningshal til fordel for en stor flok andre 4-benede, nemlig hundene.

Anledningen er Danmarks største, indendørs Agility stævne med i alt over 1500 brugshunde af mange forskellige racer til start. Stævnet arrangeres af DCH-Risskov.

Café Vilhelmsborg er naturligvis åben under hele arrangementet.

Tidsplan, deltagerlister, m.m. kan ses her på DCH-Risskovs egen side.

8. marts 2011 - Hingstekåringen i Herning nærmer sig!

Foto: DVFoto: DVSå nærmer tiden sig hastigt for starten på Dansk Varmblods årlige Hingstekåring i Messecenter Herning d. 10.- 13. marts.

Fra Vilhelmsborg er vi til stedet i Herning alle dage, ikke mindst som sponsor af søndagens MB springning i Hal B.
Tilstedeværelsen i Herning betyder, at det kan være svært at træffe os på kontoret i resten af denne uge.

Umiddelbart efter Hingstekåringens afslutning, nemlig mandag d. 14/3 fra kl. 10.00 indsynes de nykårede 3års hingste til 10 dages brugstest her på Vilhelmsborg.

Publikum er velkomne denne dag, og der er åbent for kaffe/te og brunch i Den Gamle Smedje fra kl. 9.00.

Se mere om Hingstekåringen her.


4. marts 2011 - Toppur vinterstævne i weekenden

Stemningsfoto fra en præmieoverrækkelse under sidste års vinterstævne. Foto: ToppurStemningsfoto fra en præmieoverrækkelse under sidste års vinterstævne. Foto: ToppurI weekenden d. 5.-6. marts afholder den lokale islandshesteklub "Toppur" deres store vinterstævne, der trækker deltagere fra hele landet, heriblandt nogle af Danmarks absolut bedste ekvipager.
Entréen for tilskuere er 40,- kr, og Café Vilhelsmborg er naturligvis åben for deltagere og publikum.
Se tidsplan, deltagerlister, m.m. på Toppurs egen hjemmeside

28. februar 2011 - Tillykke til de nye Århusmestre i springning!

Aarhusmester i MB2 springning:
Camilla Knudsen & Litas-StarAarhusmester i MB2 springning:
Camilla Knudsen & Litas-Star
Så er Aarhus Rideklubs distriktsstævne med Aarhus-mesterskaber i springning afviklet, og vi siger tillykke til de nykårede Aarhus-mestre 2011:

I LB2: Sandra Lærke & Monamie
I LA2: Heidi Kamilla Sørensen & Wogenie
I MB2: Camilla Knudsen & Litas-Star

23. februar 2011 - AAR Distriktsstævne i springning i den kommende weekend

Laura Rindom & Las Vegas, AARLaura Rindom & Las Vegas, AARFra på fredag d. 25/2 eftermiddag og til og med søndag d. 27/2 afholder Aarhus Rideklub indendørs distriktsstævne med Aarhusmesterskaber i Opvisningshallen. Stævnet er allerede på nuværende tidspunkt en tilmeldingsmæssig succès med 1100 starter i løbet af de 3 dage.
Sågar ekvipager fra Sjælland har meldt deres ankomst for at ride distriktsstævne på Vilhelmsborg!
Om søndagen rides finaleklasserne i Aarhusmesterskaberne for henholdsvis LB-, LA- og MB ekvipagerne med forhøjede doteringer og flotte ærespræmier fra de mange sponsorer.
Se tidsplan for hele stævnet her.

15. februar 2011 - Danish Derby CSI** vel overstået

Lise Lundkvist & CazallLise Lundkvist & CazallSå er det 2stjernede CSI stævne, arrangeret af Danish Derby, vel overstået. Stævnets sidste og største klasse, Grand Prix springningen, blev vundet af svenske Sofia Kroon og hesten Rolex foran unge og internationalt debuterende Lise Lundkvist på Cazall. Flot redet af den unge dansker i sin første internationale GP overhovedet! Øvrige resultater fra stævnet kan ses her.

10. - 13. februar 2011 - Internationalt CSI** springstævne

Vinderne af decembers måneds internationale GP på Vilhelmsborg:
Torben Frandsen & Alcamo VogtVinderne af decembers måneds internationale GP på Vilhelmsborg:
Torben Frandsen & Alcamo Vogt
I den kommende weekend afholder Danish Derby Horse Shows igen internationalt springstævne på Vilhelmsborg, nærmere bestemt et 2-stjernet af slagsen.

Foruden hele den danske elite stiller også flere spændende, udenlandske navne til start ved stævnet, der vanen tro som hovedsponsor har trofaste Selene Finans.

Stævnet starter med første afdeling af Youngster Touren torsdag d. 10/2 kl. 19.00 og afsluttes søndag eftermiddag med den store Grand Prix klasse, hvor der er point til Rolex verdensranglisten på spil.

Følg med i startlister, m.v. på Danish Derbys egen hjemmeside.

31. januar 2011 - Husk tilmelding til Aarhus Mesterskaberne i springning!

Vilhelmsborgs OpvisningshalVilhelmsborgs OpvisningshalI weekenden den 25-27/2 afholdes Århusmesterskaber i springning på Vilhelmsborg.

Klasserne går fra LB til MA, med flotte ærespræmier og forhøjede doteringer i mesterskabsklasserne.

Sidste frist for tilmelding er d. 4/2 - Se mere på Infosport eller på AAR's egen hjemmeside

26. januar 2011 - Ny barriere i Opvisningshallen er færdig

Så er den nye barriere i Opvisningshallen færdig, og det er blevet endnu et særdeles flot stykke arbejde af firmaet Bundgaard Byg A/S og dets underentreprenører.

Vi er meget glade for resultatet med den nye, lyse barriere i sibirisk lærketræ, og vi glæder os til at vise den frem ved de mange arrangementer i hallen i 2011!

19. januar 2011 - Dansk Varmblod og Vilhelmsborg forlænger og forstærker samarbejdet.

Formand for Vilhelmborgs bestyrelse, Stephen Bege Knudsen, direktør på Vilhelmsborg, Jens Kronborg, Formand for Dansk Varmblod, Jan Pedersen og DV's Sekretariatschef Casper Cassøe. 
Foto: Mediehuset WiegaardenFormand for Vilhelmborgs bestyrelse, Stephen Bege Knudsen, direktør på Vilhelmsborg, Jens Kronborg, Formand for Dansk Varmblod, Jan Pedersen og DV's Sekretariatschef Casper Cassøe.
Foto: Mediehuset Wiegaarden
Lige inden nytårsskiftet blev de nødvendige underskrifter sat på en ny samarbejdsaftale imellem Dansk Varmblod og Vilhelmsborg.
Aftalen, der løber over 3 år, indeholder dels en videre drift af DV's eget staldafsnit på Vilhelmsborg med henblik på fortsat afholdelse og udvikling af både stationsafprøvninger for hopper og materialprøver for hingste, samt et antal faste og årligt tilbagevendende forbunds- og regionsarrangementer.
Aftalen gør det langt nemmere, mere overskueligt og gennemskueligt for DV's administration at fordele de midler, der er afsat til de enkelte formål og aktiviteter, og den giver samtidig avlsforbundet langt større fleksibilitet i afbenyttelsen af faciliteterne på det Nationale Hestesportscenter.
På Vilhelmsborg er vi meget glade for at have både sikret og styrket det fremtidige samarbejde med landets største og mest aktive hesteavlsforbund.

6.-29. januar 2011 - Ny barriere opsættes i Opvisningshallen på Vilhelmsborg (Blå Hal)

Den 6. januar 2011 påbegyndes nedtagning af den gamle barriere i Opvisningshallen og en flot ny barriere af sibirisk lærketræ vil blive leveret og opsat af Bundgaard Byg.
Hallen forventes klar til fuld ibrugtagning igen senest 29. januar 2011.

5. januar 2011 - DV hingste forbesigtigelse

Onsdag d. 5. januar kl. 10.00 afvikles den sidste hingsteforbesigtigelse med udtagelse til Hingstekåringen i Herning i marts.
Godt 30 hingste er tilmeldt, flere af endda særdeles spændende spring- og dressurafstamninger.
Der er gratis entré og Café Vilhelmsborg er åben under hele arrangementet.
Se katalog over de tilmeldte hingste via dette link.

Umiddelbart efter forbesigtigelsen lukkes Opvisningshallen ned i 3 uger, da der skal opsættes en helt ny barriere i sibirisk lærketræ i hallen. Arbejdet forestås af Vilhelmsborgs trofaste leverandør og sponsor, Bundgaard Byg A/S, og udføres med tilskud fra genopretningspuljen under Aarhus Kommune.

2. Januar 2011 - Grand Prix Showstævne

Århus Rideklub indleder 2011 med et showstævne i dressur søndag d. 2. januar.
Stævnet starter kl. 11.00 i Opvisningshallen, og der kan overværes dressur fra MB1 helt op til Grand Prix.
Se startlister med mere på stævnets egen hjemmeside.

18. december 2010 - AAR afholder rideskolestævne

Fra tidligere stævne i rideskolenFra tidligere stævne i rideskolenLørdag d. 18/12 afholder Aarhus Rideklub julestævne for rideskoleeleverne i Gul Hal. Stævnet starter kl. 8.30 med klasser fra holdridning og op til LA1. Se mere på klubbens hjemmeside.

14. december 2010 - Vel overstået Danish Christmas Show!

Så er rækken af november og december måneders stævner i Danish Derby regi vel overstået, med sidste uges Danish Christmas Show som det traditionsrige højdepunkt.

Der blev vist masser af god ridning over de 5 dage med lørdag aftens Grand Prix springning som det absolutte, sportslige højdepunkt.
I konkurrence med et par svenske søstre, var det danske Torben Frandsen, til daglig berider på Tørring Ridecenter, og hans trofaste tophest igennem de senere år, Alcamo Vogt e. Akhan Z, der sammen sikrede sig én af årets bedre julegaver i form af en splinterny Iför Williams hestetrailer til en værdi af 60.000,- kr.

Tillykke med sejren til parret, og tillykke også til alle andre vindere og placerede ved Danish Derby stævnerne!

Næste gang, der sker noget i dette regi på Vilhelmsborg, er på datoen 11. - 13. februar 2011, hvor der indbydes til internationalt, 2-stjernet springstævne.
Se mere på Danish Derbys hjemmeside

11. December 2010 - Så nærmer stævnesæsonen sig sin afslutning på Vilhelmsborg.

Denne weekend bliver så den sidste af rigtigt mange arrangementsweekender i den store Opvisningshal, og det er ikke en hvilken som helst begivenhed, der afslutter stævneåret! Der er nemlig lige nu fuld gang i det traditionsrige Danish Christmas Show. Lørdagen byder på spændende springning hele dagen, og afsluttes i aften med stævnets største klasse, Selene Finans Grand Prix med intet mindre end en Iför Williams hestetrailer i 1. præmie til vinderen af klassen. Med deltagere fra hele Europa bliver der uden tvivl hård kamp om denne flotte præmie!
I morgen søndag afvikles finalerne, hvorefter hallen lukkes ned, og der gøres klar til etablering af en helt ny barriere i hallen.
På næste lørdag afvikler Århus Rideklub rideskolestævne i Gul hal, hvorefter julefreden kan sænke sig over Vilhelmsborg.

10. december 2010, Velkommen til den nye hjemmeside!

Velkommen til Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborgs nye hjemmeside!

Den nye hjemmeside er nu så godt som færdig og vi er selv allerede meget glade for resultatet. Vi vil fra nu af bestræbe os på at være langt flittigere til at bringe nyt om de mange aktiviteter, der foregår på Vilhelmsborg.

En stor tak til Mediehuset Wiegaarden/go2net.dk og Tina Zaber, der har været behjælpelige med at få hjemmesiden søsat!


25. november 2010

November og december måned byder på heftig stævneaktivitet på Det nationale Hestesportscenter. I regi af Danish Derby afvikles både finale i Baltic Cuppen, landsstævne i dressur med finaler i Bundgaard Byg Cup og DRF Dressur Cup, Warm Up springstævne og endelig det hele 5 dage lange Christmas Show i springning... Se meget mere om alle disse stævner på Danish Derbys hjemmeside

16. september 2010, Aktiviteter på Vilhelmsborg i den næste uge:

Lørdag d. 18. september afholder Landsudvalget for Heste den fælles Materialprøve for hingste, hopper og vallakker af forskellige racer. Hestene afprøves i både gangarter under rytter, i løsspringning, i springning med rytter og endelig i en udholdenhedsprøve på terrænbanen. Arrangementet starter kl. 8.00, og afsluttes med endelig kåring af de deltagende Knapstrupperhingste.

Samme dag har JPVF løbsdag med 6 ponytravløb, startende kl. 12.30.

Mandag d. 20. september afholder Pferdestammbuch Danmark kåring i Gul Hal efterårskåring for alle racer med omkring 40 tilmeldte heste.

Onsdag d. 22/9 er der indsyning til Dansk Varmblods 35 dages test for unghingstene. Arrangementet starter kl. 10.00 med fremvisning på fast bund, og fremvisningen af hingstene under rytter sker i Vilhelmsborgs store Opvisningshal fra kl. 11.00.8. september 2010, Dansk Varmblods Eliteskue d. 10. - 12. september:

I denne weekend er det tid for Dansk Varmblod's Eliteskue - Årets finale for de bedste 3-årige hopper fra DV's 7 regioner, der her mødes i kampen om de eftertragtede opdrættermedaljer.

Der er også finale for de bedste 2-års hopper og for de bedste føl fra hele landet, og lørdag aften krydres arrangementet med årets Elitefølauktion, efterfulgt af den store avlerfest med 700 glade deltagere til spisning og dans.

Vilhelmsborgs opvisningshal er til lejligheden gjort ekstra ren med venlig assistance fra firmaet IJ - Gruppen, der har sponsoreret deres effektive maskineri til gulvvask, m.m.

En stor tak til Charlotte og Ivan fra IJ - Gruppen for dette - Vilhelmsborg har ikke været så ren og indbydende i mange år!


4. september 2010, DM i Ponytrav og Jubilæumsløb:

Efter sidste uges veloverståede DV sadelkåringsdage, Championatsfinaler i springning og Fjordhestekåring, er det lørdag d. 4. september tid for endnu et Danmarksmesterskab, nemlig DM i Ponytrav, der afholdes af Jysk Pony VæddeløbsForening. Foreningen fejrer samtidig sit 40 års jubilæum, og der lægges op til den største dag på ponytravbanen nogensinde med over 90 ponyer til start i intet mindre end 17 løb - Heraf hele 6 DM løb for de forskellige ponykategorier, samt det spændende Jubilæumsløb med deltagelse af de absolut hurtigste ponyer fra hele landet. Se øvrige oplysninger/program på JPVFs hjemmeside.


19. august 2010, Weekend på Vilhelmsborg:

er i denne tid synonymt med aktivitet på stedet!

Lørdag d. 21/8 afholder Jysk Pony Væddeløbsforening løbsdag på ponybanen med start kl. 12.30, og den lokale islandshesteklub Toppur har pga. våde udendørs baner efter de sidste dages regnmængder i sidste øjeblik flyttet deres sensommerstævne indendørs i Opvisningshallen. Dette stævne foregår også lørdag med start kl. 9.00.16. august 2010, Så er et travlt, men vellykket DM-stævne overstået:

TILLYKKE TIL DANMARKSMESTRENE!!!

For juniorer: Martin Dinesen Neergaard

For youngriders: Thomas Hougaard

for seniorer: Emilie F. Martinsen

Allerede i morgen, tirsdag d. 17. august går det løs igen, når DV har afslutning på hoppernes Stationsafprøvning i opvisningshallen fra kl. 8.30.


14. august 2010, Åbent i Hippologisk Arkiv og Herskabsstalden 14. - 15. august 2010:

I forbindelse med afholdelsen af Danmarksmesterskaberne i Springning holder Hippologisk Arkiv og Herskabsstalden elstraordinært åbent begge dage fra kl. 11 - 15. Trænger du til en pause fra konkurrencerne, så aflæg et besøg i ovennævnte tidsrum og mærk historiens vingesus.

12. august 2010, Så er DM stævnet i gang:

Kl. 7.30 i morges red 1. ekvipage på banen på Vilhelmsborgs til lejligheden flot oppyntede springstadion.

De næste 4 dage byder på springning på absolut topniveau med danske mesterskaber for både juniorer, ungryttere, seniorer og altså hele den danske elite til start.

Selve senior DM afvikles med indledende klasse fredag eftermiddag og finale over 2 omgange søndag eftermiddag.29. juli 2010, Sidste nyt fra Vilhelmsborg:

En arrangementsmæssigt stille juli måned på Vilhelmsborg har været brugt til flere vedligeholdelses- og istandssættelsesarbejder på stedet.

Både rød og gul ridehal, samt udendørsbanen på gårdspladsen har fået renoveret ridebundene, og udendørsarealerne har fået den store tur. Alle hække er klippet, alt græs er nyslået, træer og buske er beskåret, og de tekniske medarbejdere knokler videre for at gøre stedet så flot som muligt til de kommende mange og store arrangementer.

Sidst, men ikke mindst, er Bundgaard Byg ved at lægge sidste hånd på det helt nye tag på stævnestalden, så alle heste fremover kan opstaldes tørt og sikkert, og vi har påbegyndt en længe tiltrængt indvendig hovedrengøring af den store opvisningshal.


10. juli 2010, Travl august måned i vente på det Nationale Hestesportscenter:

I de næste par måneder vil stedets ridebaner og haller være fyldt godt op med mange forskellige arrangementer. Allerede d. 19/7 indsynes 25 DV-hopper til Stationsafprøvning med afslutning d. 17/8, 1. august afvikler den lokale DV Region 5 deres årlige følskue, og igen d. 26/8 er der masser af DV-hopper forsamlet til den årlige Sadelkåring. nærmere om disse arrangementer på DV's hjemmeside.

D. 14/8 afvikles i Opvisningshallen et nyt arrangement, nemlig "Hesteshow 2010", hvorfra hele overskuddet tilfalder Kræftens Bekæmpelse.

I samme weekend d. 13.-15. august afvikler Danish Derby Danmarksmesterskaber i Springning med hele Danmarkseliten til start, og allerede 14 dage efter, d. 27.-29/8 går det løs igen samme sted med mesterskaberne for de unge springheste i form af finalerne i DRFs Championat. Nærmere om disse arrangementer på Danish Derby's hjemmeside.

D. 27-29/8 afvikler Fjordhesten Danmark ligeledes deres Hingstekåring.

6. juli 2010, Vallentin Sølvbryllup:

Vilhelmsborg ønsker vores chefberider, Søren Vallentin og fru Mette TILLYKKE med sølvbrylluppet i dag!


1. juli 2010, Vilhelmsborg får ny Direktør:

Jens Kronborg er indsat som direktør for Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg A/S.

Jens træffes på E-mail: jk@vilhelmsborg.dk og på tlf. 86 93 72 45 - Mobil: 24 65 62 69.