<

Overskud på Vilhelmsborg26-04-2016 - 20:22

Generalforsamling i Driftsaktieselskabet 26. april 2016

 

– Aktiviteten på Vilhelmsborg har i årets løb kørt i højeste gear. Den nytiltrådte administration for Dansk Varmblod har påtaget sig at løse den nødvendige omorganisation – økonomisk, organisatorisk og styringsmæssigt med en stor og helhjertet arbejdsindsats, udtaler formanden for Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg Ole Christensen.

I 2015 er der afviklet hele 132 arrangementer foruden de faste udlejninger af faciliteterne. Det anslås, at ca. 85.000 har besøgt Vilhelmsborg, og omkring 6500 heste har deltaget ved aktiviteterne. Det glæder Vilhelmsborgs direktør Casper Cassøe, at der er så stor tilslutning af ryttere, heste og besøgende – der er nu grobund for meget mere.

– Vilhelmsborgs økonomi er på trods af et år med mange investeringer ganske positiv, og det store underskud i 2014 er vendt til et yderst tilfredsstillende resultat med et overskud på knap 400.000 kr. før skat. Bestyrelsen anser resultatet for meget tilfredsstillende og glæder sig over en blank revisorpåtegning og at regnskabspraksis er hensigtsmæssig, udtaler bestyrelsens formand Ole Christensen.

 

Optimering af faciliteter

I løbet af 2015 har Vilhelmsborg gennemgået flere forbedringer af faciliteterne. Der er blandt andet foretaget forbedringer i den store ridehal, hvor der er opført et nyt udstillingspodie, renoveret indgangsparti ved VIP, nye toiletter i den nordlige del af hallen samt permanente storskærme på knap 40 m2. I værelsesbygningen er der udskiftet vinduer i værelserne mod sydsiden. Maskinparken har ligeledes fået en opgradering med nye traktorer fra John Deere.

Grundet et strategisk ønske om at samle al restaurationsvirksomhed ved diverse arrangementer, er der i starten af 2016 kommet ny forpagter. De nye forpagtere af Restaurant Det Gamle Mejeri er nu i gang med en større ombygning, og der investeres i nye køkkenfaciliteter m.m. Der er store forventninger til en relancering af cafeteriet i ridehallen med de nye forpagtere, og det forventes, at kvalitet og alsidighed fremover højnes for alle Vilhelmborgs besøgende. Kort og godt bliver der spise- og cafétilbud, gourmettilbud samt nationale retter.

 

Fremtiden

Fremadrettet er der et økonomisk godt fundament, hvor driften på Vilhelmsborg er blevet sund og godt funderet organisatorisk. Tiden er inde til at arbejde på en forlængelse af Vilhelmsborgs brugeraftale med Aarhus Kommune, denne udløber i 2022 og lige nu sætter denne korte årrække begrænsninger for Det Nationale Hestesportscenters udvikling.

– Vi skal bevise over for kommunen, at vi først og fremmest kan drive forretning. Vi skal være visionære men også realister, hvorfor 2016 skal give afsæt økonomisk men også set på stigende aktivitet og et forhåbentligt fantastisk PONY EM, således at vi kan få Aarhus Kommune til forhandlingsbordet om en forlængelse af brugeraftalen, udtaler direktør Casper Cassøe.

 

Pony EM

Det altoverskyggende arrangement er EM for ponyer d. 17.-21. august 2016 i dressur, springning og military – præsenteret af hovedsponsor Equsana.

Stævnet indrammes af nationale ponyklasser for kat. III og en international kat. I ponytur. Arrangementet er tilvejebragt i samarbejde mellem DRF, Danish Derby og Vilhelmsborg som arrangører. En fantastisk begivenhed som også vil blive udnyttet til at fejre Vilhelmsborgs 25-års jubilæum.

Det forventes, at 300 ponyer kommer til start fra ca. 35 forskellige nationer og det anslåede besøgstal er på 14.000! Der etableres messeområde omkring springstadion, imens dressuren afvikles i gårdspladsen. Hele Vilhelmsborg med et areal på 50 ha tages i brug, hvilket også betyder, at en del af landbrugsjorden inddrages til arrangementet. Den store publikumsmagnet bliver terrænspringningen på den nyanlagte militarybane på sydarealet, som afvikles lørdag.

Planlægningen har været i fuld gang siden tildelingen fra FEI, og til det omfattende arbejde er en ekstra medarbejder blevet deltidsansat som sponsor-, show- og projektkoordinator. Arrangementet er blevet velvilligt modtaget af Aarhus Kommune samt Vilhelmsborgs faste støtter – dette er dog også yderst nødvendigt, da arrangementet har et budget på 2 mio. kr.

Festligholdelsen af 25-års jubilæet sker fredag aften ved et stort jubilæumsshow i den store ridehal med gratis adgang for publikum. Der planlægges et alsidigt og festligt hesteshow for hele familien, hvor alle er velkomne.

 

Kilde: Ridehesten

<