Om Vilhelmsborg

Det Nationale Hestesportscenter

Centret blev etableret i 1989 og ligger på den smukke herregård Vilhelmsborg. De gamle bygninger er renoveret og nye er opført, bl.a. ride- / opvisningshaller og -baner – oversigtsplan findes under "Find os". Hestesportscentret fremstår som et moderne ride- og showcenter med faciliteter af høj international standard og kvalitet og kan således rumme store begivenheder inden for hestesport og -avl. Af andre aktivitetsområder kan nævnes: Hippologiske uddannelser, firmakonferencer mm. Endvidere rummer centret en 1. klasses gourmet restaurant samt et cafeteria i opvisningshallen.

Vilhelmsborg ligger i et historisk og naturmæssigt attraktivt landskab ved Danmarks næststørste by Århus.

Hestesportscentret drives non-profit af Århus Kommune, Aarhus Rideklub, Dansk Varmblod og Videncentret / Heste. HKH Prins Henrik er protektor. Der er investeret ca. 55 mio. kr. i renovering af de gamle bygninger og opførelsen af nye.

Følgende organisationer har hjemsted på Det Nationale Hestesportscenter:

Foreningen Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg
Denne forening består af i alt 4 medlemmer; 2 repræsentanter for Aarhus Kommune og 1 repræsentant for hver af de faste brugere; Aarhus Rideklub og Dansk Varmblod.
Kontakt til Foreningen - se under Kontakt

Undervisning og opstaldning:
Aarhus Rideklub, som tager sig at rideundervisning og opstaldning for faste pensionærer. Kontoret har åbent tirsdag fra. 15.00 - 18.00 og tirsdag/onsdag/fredag fra 08.30 - 12.00. Telefon 8693 8220 E-mail adresse kontoret@aarhus-rideklub.dk. Web-site: www.aarhus-rideklub.dk

Avlsforbund og afprøvninger:
Dansk Varmblod, som forestår afprøvninger, så som materialprøver for hingste og stationsafprøvninger for hopper samt klargøring til kåringer og shows. Endvidere er Dansk Varmblod arrangør af Hingstekåringen i Herning. Telefon 8747 5400 eller hjemmesiden www.varmblod.dk.

Dansk Islandshesteforenings hovedsekretariat, hvor du kan få oplysninger om den islandske hest samt diverse arrangementer med islandske heste. E-mail sekretariat@islandshest.dk. Hjemmesideadresse www.islandshest.dk.

Avlsforbundenes hovedorganisation, Videncentret Heste - www.vfl.dk/Afdelinger/Heste

Historisk samling:
Hippologisk Selskab Vilhelmsborg, som er en forening med det primære formål at indsamle og opbevare litteratur og andet stof om hesten gennem tiderne. Biblioteket rummer ca. 300 bøger og tidsskrifter samt en samling på ca. 300 videofilm og diasserier. Biblioteket ligger i herskabsstalden. Se www.hippologisk.dk

Bespisning:
Restauranten er beliggende i Herregårdens gamle mejeri, deraf navnet Restaurant Mejeriet. Gourmet restauranten drives af Martin Lemvig og Allan Poulsen. Se mere info på Restaurant Mejeriets hjemmeside.

Smedjen - kantine til bespisning af officials m.m ved arrangementer afholdt på Vilhelmsborg. Beliggende i den gamle smedie.
Kontakt Heidi Gautschi for nærmere information hag@vilhelmsborg.dk

Café Vilhelmsborg, cafeteria der har åbent for publikum ved arrangementer afholdt i den store opvisningshal samt på det udendørs springstadion og ponytravbane.
Beliggende i den vestlige ende af den store opvisningshal.
Kontakt Heidi Gautschi for nærmere information hag@vilhelmsborg.dk

Forbund:
Endvidere afvikler Dansk Ride Forbund og det lokale distriktsråd møder og kurser inden for træner-/berideruddannelsen samt for officials inden for ridesporten på stedet, faciliteterne anvendes til flere, store ridestævner årligt, og der udlejes også kursus- og konferencefaciliteter til andre organisationer og til private.

Folde og Trailer-P:
Har du hest opstaldet på Vilhelmsborg og ønsker du at leje en fold eller at parkere din hestetrailer på stedet, kan henvendelse ske til Driftsaktieselskabet, Heidi Gautschi på tlf. 8693 7245 eller hag@vilhelmsborg.dk.