< Tilbage

God økonomi på Vilhelmsborg31-05-2017 - 15:01

Generalforsamling i Driftsaktieselskabet 22. maj 2017

Danmarks Nationale Hestesportscenter, Herregården Vilhelmsborg syd for Aarhus, fremlagde for generalforsamlingen mandag den 22. maj for andet år i træk et yderst positivt regnskab og et nyt rekordår i besøgstal.
 
I 2016  havde Vilhelmsborg 111.027 besøgende gæster og 7.277 heste på besøg. Højdepunktet med knap 20.000 gæster var uden sammenligning et historisk flot og vellykket Europamesterskab for ponyer, i springning, dressur og military. Årsregnskabet viser igen i år et overskud efter skat på mere end 200.000 kr.
 
– Vi bruges af mange genrer af heste sporten, og tiden har vist, at det der altid har været meningen med Vilhelmsborg, at alle grene af hestebranchen bruger stedet, er for alvor ved at ske igen. Vi har set utrolig mange avlsforbund komme retur til stedet, ligesom DRF, Dansk Varmblod, og Aarhus Rideklub bruger stedet flittigt, udtaler direktør Casper Cassøe.
 
Danish Derby Horse Shows er Vilhemsborgs største eksterne kunde. De afviklede i 2016 ca. 10.000 ridestævnestarter i springning, hvilket svarer til knap 10% af alle springstarter i Danmark på distrikts-, lands- og internationalt plan.
 
Også andet end heste erder plads til. Vilhelmsborgs festspil i parken omkring den gamle hovedbygning besøges af op i mod 10.000 mennesker, og DCH har deres årligt store hundeagilityshow, ligesom motionsløbet Xtreme Mandehørm er en årligt tilbagevende begivendehed.
 
Den populære gourmetrestaurant Mejeriet startede 2016 op med ny forpagter. Mejeriet har gennemgået en enorm renovering, hvor køkken, restaurant og selskabslokaler har stået en stor forandring igennem. Restauranten, der er beliggende i den gamle inspektørbolig, er på aller højeste gastronomiske niveau, dels på mad, men bestemt også på omgivelser.
 
Vi er stolte af Vilhelmsborg. Vi glæder os til fremtiden og håber henover sommeren at nå til enighed med Aarhus Kommune om en ny brugeraftale, der vil sikre, at Danmarks Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg også vil bestå efter 2022, hvor den nuværende brugeraftale går til, udtaler direktør Casper Cassøe.
 
Vilhelmsborg er et kæmpe aktiv for Dansk Hestesport, Hesteavl og et stort aktiv for Århus Kommune med de store besøg tal. Vores opgave er at drive Vilhelmsborg, men sund fornuft, bæredygtig økonomi og hele tiden at have råd til at renovering og forbedre det smukke sted.

–  Derfor er det også ekstra glædeligt, at vi har fået styr på økonomien, så der er råd til at vedligeholde stedet samtidig med fortsat at lave et positivt årsregnskab, slutter direktør Casper Cassøe.

Kilde: Wiegaarden, Thomas Bach Jensen

 
< Tilbage