< Tilbage

Blue Berry Hill kurser på Vilhelmsborg17-11-2017 - 14:02

Rideinstruktøruddannelse fra Blue Berry Hill rykker ind på Vilhelmsborg fra april 2018

Større forståelse for hestens mentale kapacitet og fysiske formåen samt samarbejde på tværs af discipliner. Det er de centrale fokuspunkter i BBH Basisinstruktør-uddannelsen, der er drevet succesfuldt af tidligere top springrytter Susan Kjærgård fra Silkeborg. Hun har skabt en uddannelse der bygger bro mellem traditionel konkurrenceridning, varierende horsemanshipfilosofier, klassisk dressur og moderne international forskning.

Instruktørnetværket, hvor der lige nu er 34 eksaminerede og aktive instruktører, vokser og uddannelsen udvider nu med samlinger både på Sjælland og workshops, samlinger og eksaminer på Vilhelmsborg.


Jeg har længe følt at vi var klar til 'næste niveau' og via samarbejdet med Vilhelmsborg, føler jeg at hele uddannelsen får et ekstra løft. Det første hold startede helt tilbage i 2010 og når det næste hold rykker ind på Vilhelmsborg d. 20. april, bliver det med nyt opdateret undervisningsmateriale og så er jeg overbevist om at de fantastiske rammer herude, vil bidrage med ekstra inspiration, energi og engagement siger Susan Kjærgård.


Uddannelsen kombinerer workshops med teoriundervisning og samlinger med praktisk arbejde med heste og testelever inden for emnerne ”Adfærd og Læringsteori”, ”Anatomi og Biomekanik”, ”Kommunikation og formidling” samt dets sidste modul ”Helhedsforståelse” hvor alle områderne samles. Undervejs i forløbet afleverer aspiranterne skriftlige opgaver og videoopgaver af deres hjemlige undervisning. Forløbet varer et år og halvvejs er der en midtvejseksamen, hvor aspiranterne eksamineres både skriftligt, mundtligt og i praksis med to eksterne censorer. De aspiranter der består midtvejseksamen, fortsætter på anden del af uddannelsen og ved den afsluttende eksamen, bliver de bedømt i alle 4 kategorier med 3 eksterne censorer, der blandet andet tæller lektor ved Århus universitet Janne Winther Christensen og special dyrlæge og kiropraktor Marianne Dahl Jensen fra Equimove.


De skrappe eksamenskrav sikrer et højt niveau på de eksaminerede instruktører og bedømmer aspiranterne hele vejen rundt. Der er altid en meget intens stemning til eksamen, men jeg er overbevist om at det nok skal tilføje lidt ekstra 'kriller i maven', for aspiranterne nå de for første gang skal indtage den store hal på Vilhelmsborg.. Det er fint, så kan man mærke at det betyder noget slutter Susan Kjærgård med glimt i øjet..


Fra Vilhelmsborgs side er man også glad for det nye samarbejde og Heidi Gautschi fra Vilhelmsborg udtaler: Vi er meget glade for at Vilhelmsborg kommer til at danne rammen om denne alsidige uddannelse for kursister der har ’den hele hest’ for øje. Vilhelmsborg er ideelt som uddannelsessted idet både to- og firebenede kan bo, træne og opholde sig i nogle skønne omgivelser. Vi ser frem til et godt samarbejde og glæder os til april.


Du kan læse meget mere om uddannelsen 

HER og se de dejlige faciliteter på Vilhelmsborg HER

< Tilbage